Blogi

Särkitunturi

Särkitunturi

Särkitunturi lumoaa jokaisen. Sen huipulta avautuu Lapin maailma. Ainakin sen perusteella, kuinka paljon autoja on sen juurella parkissa. Silti ei koskaan tule ruuhkan tuntua, vaikka joskus ajattelen niin. Kaunis ja helppokulkuinen reitti vie retkeilijän ensin särkivaaran kodalle. Suloisen lammen äärellä, jota koivikot reunustavat voi retkeilijä tuoksutella kodassa paistuvaa makkaraa.

Raumal

Raumal

Kesän helteet heitettiin olan yli ja meille koitti kauan odotettu loma. Suunnitelmissa matkakohteena on tietysti Suomen ihana Lappi, mutta minkä kautta ajaisimme sinne tällä kertaa. Länsirannikko on oma suosikkini ja näin päätimme ajaa sen kautta. Raumal on tämän kertaisen matkan turistikohteena.

Bypias Lapinniemen kartano

Bypias Lapinniemen kartano

Teimme iltapäiväretken Bypias Lapinniemen kartanon myymälään, sekä sen ohessa olevaan kahvilaan. Lämmin hellepäivä on omiaan juuri nyt poiketa täällä. Mielenkiinnolla odotan, miltä miljöö näyttää kesäaikaan. Olen käynyt aiemmin yhden kerran täällä, erään tapaninpäiväajelun päätteeksi. Silloin oli pimeää, mutta niin jouluisen harmoninen tunnelma.

Olostunturi

Olostunturi

Päivät eivät ole keskenään niin, kuin kaksoset. Meidän olisi tehnyt mielemme lähteä Kilpisjärvelle, mutta sää olosuhteet eivät antaneet siihen mahdollisuutta. Päätimme, että Olostunturi saa tällä kertaa riittää ja on lähellä. Pilvinen päivä ei sinänsä haittaa, mutta ajattelimme, etteivät Saanan ja Mallan upeat maisemat anna meille riittävän täyteläistä elämystä pilvipeitteen läpi.

Pallakselle

Pallakselle

Seuraava päivä loisti kirkkaana niin, kuin sääennusteissa luvattiin. Mielessä oleva retki Pallakselle siis toteutui. Viime vuonna keväällä onnistuttiin Pallakselle äärettömän tuulisena ja pilvisenä päivänä. Silloin ei eteensä muutamaa metriä enempää kerralla nähty. Nyt aurinko paistoi häikäisten valkoisen lumipeitteen kautta.

Kuusamoon

Kuusamoon

Jes, aivan mahtavaa. Vihdoinkin koitti kevätloma ja auton nokka kohti Lappia. Tällä kertaa emme lähteneet normaalia reittiämme kohti Muoniota, vaan suuntasimme katseemme ensin Kuusamoon. Siitä onkin pitkä tovi, kun itse Kuusamon maisemissa olen käynyt. Jyke sen sijaan eräopaskoulun aikoihin vietti kuukauden päivät Kuusamossa työharjoittelun merkeissä.

Montellinmaja

Montellinmaja

Yksi kauneimmista näköalapaikoista lähtee Vuontisjärveltä ja päämääränä on Montellinmaja. Vuontisjärven ympäristö on kokonaisuudessaan katsomisen arvoinen. Erityisen suosittu lomailijoiden ja retkeilijöiden keskuudessa ympäri vuoden. Itse pidän eniten kesä- ja syyskaudesta, koska silloin ei lumi ole esteenä ja Montellinmaja on helpompi saavuttaa.

Matkalla Lappiin

Matkalla Lappiin

Kauniin Vanhan Rauman jätimme taaksemme ja suuntasimme länsi rannikkoa pitkin kohti Pietarsaarta ja Larsmoa, josta meillä oli majoitus varattuna. Matkalla Lappiin on paljon nähtävää. Erityisesti meri, joka vilkuttelee aika ajoin puiden lomasta, on meidän mieleen. Taukopaikkamme sijaitsee useimmiten jollakin upealla rannalla, johon saa pysähtyä eväitä syömään.

Hanko

Hanko

Mieleni on tehnyt saaristoon tai jonnekin meren äärelle jo pitkään. Meillä on tänä kesänä lomailu jäänyt todella minimiin. Sain kesätöitä Finlaysonilta ja Finnmarista, joten työt ovat pitäneet minut ja meidät molemmat lähellä kotoa. Hanko on ollut meidän molempien mielessä kivana kesäpaikkana, jossa haluaisimme käydä.