Montellinmaja

Yksi kauneimmista näköalapaikoista lähtee Vuontisjärveltä ja päämääränä on Montellinmaja. Vuontisjärven ympäristö on kokonaisuudessaan katsomisen arvoinen. Erityisen suosittu lomailijoiden ja retkeilijöiden keskuudessa ympäri vuoden. Itse pidän eniten kesä- ja syyskaudesta, koska silloin ei lumi ole esteenä ja Montellinmaja on helpompi saavuttaa.

Viime vuonna syyslomalla kuljimme Pallas- Yllästunturin Kansallispuistossa reitin Pallakselta Vuontisjärvelle. Retki oli aivan uskomattoman upea maastoineen ja ruskan väreineen.

Montellinmaja

Reitti lähtee sivuuttaen Vuontispirtin alueen ja edessä häämöttää Saivokero, jota kohti matkaamme. Ensin jäämme fiilistelemään Keron alapuolella olevalle Vuontisjärvelle.

Montellinmaja
Montellinmaja

Kyllä maisemat ovat niin kauniit. Suomi on rikas luonnostaan, vesistöistään, kasvillisuudestaan, ettei juuri tarvitse lähteä kauemmaksi niitä hakemaan. Vuontisjärven jälkeen alkaa nousu ylöspäin. Matkaa Montellinmajan alueelle on kuusi kilometriä. Muru toimii mielellään matkanjohtajana.

Montellinmaja
Montellinmaja

Kauniit syksyn sävyt ovat valloittaneet rinteet. Kaikki ikävät ajatukset jäävät taakse, kun saa upottaa mielensä ja katseensa luonnon ihmeelliseen maailmaan.

Montellinmaja seisoo Kerojen syleilyssä. Aluetta on uudistettu ja vanha Montellinmaja olikin lukossa. Uudessa rakennuksessa seisoo ruoanpaistopiste keskellä tupaa.

Montellinmaja

Vanha maja on kuvan oikealla puolella. Keskiössä uudet huussit ja halkovaja sekä uusi maja vasemmalla.

Montellinmaja

Montellinmajan kulmalta johtaa polkureitti kohti Nammalakurua. Sinne on matkaa kilometrin verran.

Syömme eväät ja fiilistelemme tunnelmaa. Tunnelmaa, jonka vain Lapin jylhät maisemat voivat retkeilijälle tarjota. Montellinmaja saa jäädä taaksemme ja laskeudumme samaa reittiä alaspäin, kuin tulimmekin.

Montellinmaja

Retket näissä maisemissa ovat elämän suola. Oman majani voisin pystyttää vaikkapa tänne, josta avautuu upea Vuontisjärvi.

Uusia elämyksiä odotellessa t. caro, jyke ja muru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.