Kesänkijärvi

Kesänkijärvi

Tänään on aivan loistava päivä Kesänkijärvi kierrokselle Äkäslompolossa. Syyskuinen sää on mukavan leuto, eikä muutamat vesipisarat häiritse retkeilyä. Ihana raikas Lapin luonto avautuu reissaajalle jo hieman syksyisissä sävyissään.

Kesänkijärvi

Kesänkijärvi kierrosta voidaan kiertää kahteen suuntaan. Meidän lempireitti alkaa Kesänkijärven puoleiselta parkkipaikalta, josta luonto avautuu upein Kesänkijärvi näkymin. Matka taittuu selkein opastuksin ja hyvin hoidetuin kulkuväylin.

Kesänkijärvi

Aivan Kesänkijärven vieressä kulkee jalan kuljettavia polkuja, johon pyöräilijöillä ei ole mitään asiaa. Täällä on ihana jäädä katselemaan upeaa luontoa ja järven takana seisovaa Kellostapulia.

Kesänkijärvi

Rakastan Lapin luontoa. Vaikka Kesänkijärvi ympäristöineen on nähty ja koettu useasti, niin ei se vie pois tunnelmaa, jonka täällä saa kokea aina vaan uudestaan.

Paitsi, että luonto on upea, niin Kesäkijärvi kierros on niitä helpoimpia retkeilyreittejä ihan kaikille. Tosin pyörätuolilla ei ihan kaikkialle pääse, mutta perusasioiden äärelle kylläkin.

Kesänkijärvi
Kesänkijärven selfiepaikka

Järven toisessa päässä on kiva laituripaikka eväiden syömiseen jos ei halua mennä kodalle. Laiturinokka on myös monien retkeilijöiden paikka ottaa selfiet järvelle päin. Mikä jottei. Kesänkijärvi maisema on upea.

Ennen järven toiselle puolelle kulkua löytyy oikein hyvä kotapaikka eväiden syömiseen ja lämmittelyyn sekä erillinen ulkogrillaus paikka grillaamiseen. Siistejä huusseja unohtamatta.

Viitta kertoo selkeästi, mikä reitti minnekin vie. Viime kesänä kävimme Pirunkurun kierroksen, jonka polku alkaa tuosta viitasta suoraan ylös.

Kesänkijärvi
Kesänki Keidas kuvassa vasemmalla.

Mutta nyt tämän päiväiselle retkelle, Kesänkijärvi kierrokselle, reitti sivuuttaa järven toisen pään ennen, kun reitti johtaa metsäisemmälle osuudelle. Kesänki Keidas sijaitsee järven päätykohdassa, hieman kota-alueesta sivummalla.

Kesänkijärvi

Kesänkijärvi kierroksen metsäisin osuus alkaa tästä, järven toiselta puolelta. Viime kerralla reilu vuosi sitten, kun kuljimme samaa reittiä, tästä meni kapea polku. Yllätys oli suuri, kun reitti onkin nyt tehty myös pyöräilijöille sopivaksi leveäksi väyläksi. Tietynlainen tunnelma on poissa.

Kesänkijärvi

Reitti kulkee osittain Varkaankurun kautta, jossa on upeita puroja. Valitettavasti huomasimme pitkospuiden osittain jo hävinneen ja niitä näytti olevan pinottuna reitin varrelle. Tilalle on ajettu paljon maata ja soraa. Ikävää, että nämäkin upeat maisemat pilataan.

Kesänkijärvi

No, mutta pysytäämpä mukavammissa asioissa. Reitti jatkuu suomaaston läpi tukevilla pitkospuilla kulkien. Maa on kuin tulessa, kun saavumme suolle. Kesänkijärvi kierroksen kaunis loppunäytös iloisissa ruskan sävyissä hivelee silmiä.

Kesänkijärvi

Murua hieman jännittää tässä kohtaa matkan taitto, mutta uteliaisuus vie yleensä voiton. Todella jännittävissä kohdissa syli on paras paikka ylittää vaikeimmat esteet.

Reitti on sen verran lyhyt, ettei meillä matkan aikana nälättänyt. Päätimme kävellä samalle paikalle, josta lähdimmekin ja nauttia repussa olevat eväät Kesänkijärvi reitin aloituskuopista.

Sää oli edelleen ihanan leuto ja sade, joka välillä oli kiusana lakkasi kokonaan. Saimme nauttia eväshetken Kesänkijärven äärellä, rauhassa ja hiljaisuudessa.

Mukavaa Kesänkijärvi kierrosta sinullekin. Kannattaa poiketa!

t: caro, jyke ja muru

Kesänkijärvi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.