Matkalla Lappiin

Kauniin Vanhan Rauman jätimme taaksemme ja suuntasimme länsi rannikkoa pitkin kohti Pietarsaarta ja Larsmoa, josta meillä oli majoitus varattuna. Matkalla Lappiin on paljon nähtävää. Erityisesti meri, joka vilkuttelee aika ajoin puiden lomasta, on meidän mieleen. Taukopaikkamme sijaitsee useimmiten jollakin upealla rannalla, johon saa pysähtyä eväitä syömään.

Matkalla Lappiin

Larsmo jää usein lähellä olevan Pietarsaaren jalkoihin. Päätimme ottaa majoituksen Airbmb:n kautta ja löysimmekin rauhallisen omakotitalon pihamaalla olevan erillisrakennuksen yöpymispaikaksi. Majoitusrakennuksesta löytyivät kaikki tarvittavat keittönurkkauksineen ja suihkuineen. Täytyypä mainostaa vielä erinomaista sänkyä, jossa sai hyvät yöunet.

Matkalla Lappiin

Tästä olikin hyvä aamiaisen jälkeen jatkaa, matkalla Lappiin teemaamme.

Tornio on hyvä paikka tehdä isommat ostokset, kun olemme matkalla Lappiin omalle mökille Muonioon. Torniossa on viimeiset isommat ostospaikat ja tuotevalikoimat. Toki aina suosimme paikallisia kauppiaita, missä liikummekin.

Matkalla Lappiin reittimme varrella on todella upea näköalapaikka, joka sijaitsee Ylitornion kohdalla. Kuvakollaasin keskellä oleva näyttävä silta kuljettaa matkalaisia Suomen ja Ruotsin välillä. Iltahämärän valaistus on taianomainen eri sinisävyissään. Komea joutsen kolmikko levitti siipensä ja antoivat upean näytöksen keskellä erämaata.

Upeat, ylväät joutsenet, yhdessä liitoon lentävät. 
Kun siipensä ne levittävät, kohti taivaita katseensa kurottavat.

Toinen matkalla Lappiin reitin varrella ja aivan mahtavalla paikalla sijaitseva paikkakunta on Pello. Iltakuvat kävin ottamassa sillalta, joka kulkee Suomen ja Ruotsin välillä. Illan sävyissä on jotakin maagista ja utuista. Mitä vanhemmaksi tulen, huomaan jääväni ihmettelemään luonnon kauneutta. Voisin kuluttaa siihen vaikka, kuinka paljon aikaa.

Ilta alkoi pimenemään ja matkaa on vielä jäljellä. Matkalla Lappiin odotan jo malttamattomana mökille saapumista vaikka tiedän, että mökki on viileänä tänä syksyisenä ajan kohtana. Ennen nukkumaan pääsyä kaikki matkatavarat on hyvä saada mökin sisälle, pedit tehtyä ja tietysti lämmityslaite päälle. Jyke halusi panna vielä takkaan tulen, vaikka ilta olikin vaihtunut jo yöksi.

Matkalla Lappiin

Koska yöllä tuli valvottua, saimme katsella taivaan näyttämöä. Kirkas yö näytti tuikkivat tähdet sekä pienen revotuliesityksen. Tämä olikin iloinen yllätys, vaikka revintulet olivat enemmänkin koko taivaan täyttäviä, eikä sellaisia, joita useimmin kuvissa näkee. Voimakkaita ja jyrkkäkuvioisia.

Ihanaa päästä nukkumaan odottaen huomisen aamun heräämistä ja rentouttavaa lomaa.

caro, jyke ja muru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.