Raumal

Kesän helteet heitettiin olan yli ja meille koitti kauan odotettu loma. Suunnitelmissa matkakohteena on tietysti Suomen ihana Lappi, mutta minkä kautta ajaisimme sinne tällä kertaa. Länsirannikko on oma suosikkini ja näin päätimme ajaa sen kautta. Raumal on tämän kertaisen matkan turistikohde.

Raumal en olekaan käynyt sitten kahdeksankymmenenluvun jälkeen, joten eikös ollut sen aika. Länsirannikolle luvattiin kaiken lisäksi kaunista ja jopa lämmintä säätä.

Raumal
Nainen Hauenguanon aukiolla

Raumal olimme jo hyvissä ajoin. Kesän turistikausi on päättynyt ja Vanhan Rauman kadut olivat hiljaiset ihmisistä. Kuten olen jo monesti maininnut, rakastan vanhoja taloja ja katuja. Raumal sai ihastella kauniita puutaloja ja kävellä mukulakivetyksellä. Mutta eihän näistä koskaan kylliksi saa.

Pieniä ja hieman isompiakin katuja kiermurtelee pitkin ja poikin. Vanhal Raumal on myös Suomen kapein katu, Kitukränn.

Raumal
Raumal
Raumal

Tunnelma on pysähtynyt. Niin minäkin. Olen niin lomalla. Muutama vastaantulija tervehtii iloisesti hyvät päivät. Eräs autoilija närkästyy huomattavasti, kun en tajua heti seisovani paikalla, johon hän haluaisi autonsa parkkeerata.

Muru löytää ystävän. Ystävällinen vanhempi naishenkilö pysähtyy kanssamme juttelemaan ja Muru saa rauhassa tehdä tuttavuutta naisen koiran kanssa. Siinä jutustellessa nainen vinkkaa meille hyvän kahvittelu paikan, jonne suuntaamme seuraavksi.

Wanhan Rauman Kaffebar.

Kaffebar osottautui loistavaksi valinnaksi. Valikoimissa on liiankin paljon kaikkea hyvää. Nälkä kuitenkin jo oli, joten valitsimme mehevät täytetyt croisantit kahvin kera. Ilma oli niin ihanan lämmin, että jäimme kaffebaarin terassille nauttimaan annoksemme. Kaunis ja kookas terassialue istutuksineen on rakennettu sisäpihalle, jossa pikkulinnutkin viihtyivät ruokamurusten toivossa. Paikalliset tipuset olivat suuren ihmetyksen aihe.

Vanhan Rauman kaduille mahtuu paljon erilaista taidetta, kahvilaa, ruokapaikkaa, myymälää. Silmät saavat kyllänsä katsella tätä kaikkea.

Raumal

Kaikin puolin viihtyisä Vanha Rauma saa jäädä taaksemme ja meidän on aika jatkaa matkaa eteenpäin kohti majoitus paikkaamme Larsmossa. Tulemme tänne mielellään uudelleen ihastelemaan myös muita kaupungin osia, kuten merellistä Raumaa.

lomafiiliksin caro, jyke ja muru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.