Merellinen Hanko

Näin se seuraavakin päivä vaan koitti aurinkoisena ja lämpöisenä. Lähdimme aamupalalle majatalo Villa Garbon puolelle nukuttuamme yön makoisasti hyvällä patjalla. Merellinen Hanko odotti jo malttamattomana ihastelijoitaan.

Aamiaisen jälkeen jätimme hyvästit Villa Garbolle, joka paikkana oli boheemin romanttinen. Puutarhan puoli olisi voinut olla hieman hoidetumpi, mutta kyllä siellä aamupalansa nautti hyvillä mielin aamuauringossa.

Merellinen Hanko näytti kauniilta myös sen Hangonkylän puoleiselta satamalta.

Merellinen Hanko
Kalastajien pikkukylä.
Merellinen Hanko
Merellinen Hanko
Ihana paikka mattojen pesulle
Merellinen Hanko

Merellisten maisemien jälkeen suuntasimme jälleen vanhan kaupungin puolelle. Näin lämpöisenä päivänä mielessä jättikokoinen jäätelöannos. Kävelimme idyllisten puutalokortteleiden kautta ja löysimme itsemme ostoskadulta.

Merellinen Hanko

Ensimmäisenä vastaan tuli Bypias shop. Sehän oli tietysti pakko tsekata. Hangon myymälä on ihanan idyllinen ja intiimi kauniissa miljöössä. Muitakin pikkuputiikkeja Hanko tarjoaa, joissa kannattaa poiketa ostoksilla.

Kaunis Kirkkopuisto oli täynnä lämpimästä säästä nauttivia ihmisiä. Kirkkopuiston kupeessa on lasten leikkipaikka ja kauan odotettu jäätelökioski.

Merellinen Hanko

Kioskiin jono oli odotetusti pitkä, mutta hienosti nuoret naiset kioskissa työnsä hoitivat. Ihailtavan kärsivällisesti, vaikkakin korttikone oli sanoutunut irti. Taas sitä huomasi, kuinka käteisen mukana pitäminen on edelleen tarpeen. Sähköt voivat mennä poikki koska vaan ja tietoliikenne lakkaa.

Matkasta väsyneet, mutta onnelliset jäätelön syöjät puiston penkillä istumassa jalkojaan lepuuttaen. Erityisesti Muru on joutunut koville pienillä tassuillaan. Samalla saimme kuunnella tämän lahjakkaan nuoren miehen saksofonin soittoa.

Merellinen Hanko

Tästä onkin hyvä jatkaa matkaa kohti kotia. Merellinen Hanko antoi meille sen, mitä haimmekin tältä reissulta. Kahdessa päivässä yllättävän paljon, kun vain jaksoi kävellä. Huomasin pyöräilyn olevan Hangossa suosittu retkeilymuoto, mutta ehkä joskus kokeilemme sitä, kun Muru ei ole matkassa mukana.

Olipa kiva käydä merta ja kaunista kaupunkia katsomassa.

sinulle t. caro, jyke ja muru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *