Hanko

Mieleni on tehnyt saaristoon tai jonnekin meren äärelle jo pitkään. Meillä on tänä kesänä lomailu jäänyt todella minimiin. Sain kesätöitä Finlaysonilta ja Finnmarista, joten työt ovat pitäneet minut ja meidät molemmat lähellä kotoa. Hanko on ollut meidän molempien mielessä kivana kesäpaikkana, jossa haluaisimme käydä.

Nyt tuli pieni sopiva hetki irrottautua arjen pyörteistä ja katselimme netistä, minkälaista majoitusta Hanko tarjoaa. Sateisen viikonlopun jälkeen koitti jälleen lämpimämmät ilmat, joten päätimme viettää miniloman arkena.

hanko

Valitsimme majoituspaikaksi Bed and Brekfast Villa Garbon. Eikä tuo ollut lainkaan huono valinta. Saimme vielä yksityishuoneen vieressä sijaitsevasta omakotitalosta, johon on myös lemmikit tervetulleita.

Hyvin persoonallinen vanhempi rouva otti meidät iloisesti vastaan ja saatteli huoneeseemme. Oma wc-tila löytyi huoneesta, mutta suihkutilat olivat vanhemman pariskunnan omissa tiloissa. Eipä siinä mitään. Hyvin leppoisen tuntuisia ja puheliaita ihmisiä olivat.

Villa Garbo sijaitsi Hankoon tulevan pääkadun Esplanaadin välittömässä läheisyydessä. Tästä oli pieni matka sillan yli toiselle puolelle, jossa Hangon vanha kaupunki sijaitsi. Sinne siis suuntasimme ensimmäiseksi. Sää oli pilvinen, mutta kivan lämmin kiertelemiseen. Ajatuksena meri ja sen ympäristö.

hanko

Merellinen Hanko

Ihastuttava kaunis Hanko. Rantakatua pitkin kävellessä katse siintää pakostakin merelle.

Vastaan tulee toinen toistaan ihastuttavampia huviloita ja kauniita pihoja istutuksineen.

Matkan varrelta löytyi Veranta kesäkauppa. Tarjolla on kauniita merellisiä esineitä, huvilamaisia pienkalusteita sekä erityisesti naisväelle suunnattuja asusteita. Itselleni löysin valkoisen puuvillaneuleen viimeisessä kuvassa olevasta vaaterekistä. Kauppa oli kyllä niin houkutteleva, että sieltä olisi voinut ostaa mitä vaan, vaikka ei tarvitsekaan.

Rantacasinon mahtavat puitteet on pakko katsastaa. Erityisen kaunis ranta-alue suihkulähteineen on lumoava. Ainakin itse pidin kovasti siististä puistomaisesta miljööstä. Mahtavista kallioista, joilla voi istahtaa katselemaan merimaisemaa.

Rantaraitilla vaihdoimme suuntaa ja lähdimme kohti Itäsatamaa. Majoituksestamme vastaava Villa Garbon omistaja suositteli meille ruokapaikaksi ravintolaa nimeltä Makana. Ensin kuitenkin poikkesimme viilistelemässä rantaterassilla nautiskellen samalla pienet kuohuviinit. Merellinen ilmapiiri tarjoaa tilaa rentoutumiseen.

hanko
hanko

Ilta oli ehtinyt jo pitkälle. Halusimme fiilistellä ja nauttia ulkoilmasta. Nälkä kuitenkin on ja menimme ravintola Makanaan testaamaan pitääkö paikkansa, niin paljon kehuttu menu.

hanko

Raaka-aineet olivat kohdillansa ja tuoretta. Maku ehkä liian mieto omaan makuuni tai sitten valitsin väärän ruoka-annoksen. Erityisen hyvä mieli jäi tarjoilijastamme, joka auliisti kertoi, mitä annokset sisältävät ja miten ne on valmistettu.

Täytyy vielä ihmetellä, kuinka niin moni paikka on täällä Hangossa lemmikkiystävällinen.

Tämä päivä on taputeltu ja on aika lähteä nukkumaan. Paljon onkin kävelty ja jalat ovat aivan puhki. Ilta on vaihtunut yöksi. Viimeiset venyttelyt ja voimistelut ennen nukkumaan menoa, jotta huominen voi alkaa parhaalla mahdollisella tavalla uusin näkemyksin.

Hanko on näyttänyt tänään kauniit kasvonsa. Mitähän huominen tuo tullessaan.

Merellisin terveisin

caro, jyke ja muru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *