Tallicafe

Tervakosken Tallicafe on hieno paikka viettää vaikkapa kaksi vuotista hääpäivää. Tallicafe sijaitsee keskellä kauneinta Kanta-Hämeen maalaisidylliä Janakkalan kunnassa.

Tallicafe

Tallicafe tarjoaa kesäisin vierailleen maukasta muurinpohjalettua hillolla ja aidoilla marjoilla kermavaahdon kera sekä artesaanipizzoja. Varasimme pöydän sekä pizzat etukäteen tietäen, että paikka kuhisee ruokailijoita viikonloppuisin.

Meidän hääpäivämme vuosipäivä sijoittui sunnuntaihin. Vaikka kesä onkin näyttänyt kauniit kasvonsa oli juuri tämä sunnuntai koleahko ja sateinen. Halusimme varmistaa itsellemme paikan sisätiloista.

Tallicafe

Tallicafe on omalla persoonallisella tyylillään hyvin maalaisromanttinen sekoitusta kantrityylin ja perinteisen suomalaisen navetan väliltä. Tilaa riittää vaikka isomallekin porukalle niin sisäpuolella, kuin runsaalla nurmikentälläkin.

Tallicafe
Nämä keppihevoset odottavat innokkaita ratsastajia

Etukäteen tilaamamme pizzat saapuivat nälkäisille ruokailijoille vartissa. Jos siis olisimme jonottaneet normaaliin tapaan, olisi pizzoja joutunut odottamaan jopa tunnin. Näin siis luvataan ruuhka-aikana. Olimme mielissämme hyvästä ideastamme.

Tallicafe

Maukkaat artesaani pizzat olivat reilun kokoisia. Ei näitä turhaan kehuta. Kyytipojaksi olisimme nauttineet mieluusti lasilliset viiniä, mutta vesikin maistui viinin puutteessa.

Tallicafe on selvästi suosittu. Porukkaa kävi noutamassa tilauksiaan ja sisään astui uusia ruokailijoita vähän väliä.

Olen usein huomannut pienten paikkakuntien vaatimattomuuden, mutta se onkin parasta. Pienet yrittäjät saavat aikaan jotain todella herkullista. Yksilölliset sisutukset ja miljööt tekevät paikasta omaleimaisen. Persoonallisen paikan, johon on pakko päästä uudelleen.

Tervakosken Tallicafe on siis vain kesäisin avoinna keskiviikosta sunnuntaihin. Siellä kannattaa poiketa herkuttelemassa tai vaikkapa vain fiilistelemässä historiallisen kauniissa maisemissa.

Kun pimeä aika saapuu ja lumihiutaleet peittää maan, Tallipihan joulupuoti avaa ovensa. Jouluiset herkut, koristeet ja kynttilät löytyvät Lumotun navetan puolelta.

Tallicafe
Tallicafeen pihapiiri

Tervetuloa Tervakoskelle

caro ja jyke

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *