Bypias Lapinniemen kartano

Teimme iltapäiväretken Bypias Lapinniemen kartano- myymälään, sekä sen ohessa olevaan kahvilaan. Lämmin hellepäivä on omiaan juuri nyt poiketa täällä. Mielenkiinnolla odotan, miltä miljöö näyttää kesäaikaan. Olen käynyt aiemmin yhden kerran täällä, erään tapaninpäiväajelun päätteeksi. Silloin oli pimeää, mutta niin jouluisen harmoninen tunnelma.

Tästä alla olevasta linkistä pääset halutessasi lukemaan Tapaninpäiväajelu postauksen Bypias Lapinniemen kartano. https://sydamenisuomi.blogspot.com/2021/12/tapaninpaivan-ajelulla.html

Bypias Lapinniemen kartano
Lapinniemen kartano

Ulko-ovi on kutsuvasti auki ja koko talo hillityn vaalean sävyisenä on äärettömän kaunis. Astumme sisään varovasti aistien vanhaa arkkitehtuuria. Bypias on yksi suosikeistani. Ei pelkästään sen myymien vaatteiden ja muiden tuotteiden ansiosta, vaan nämä miljööt ovat toinen toisensa perästä huippu paikalla. Jo pelkästään rakennukset ovat itse nähtävyys. Käydäänpä sisälle Bypias Lapinniemen kartanoon.

Bypias Lapinniemen kartano
Bypias Lapinniemen kartano

Jo itse aula oli kutsuvasti sisustettu isoine lattiavaaseineen ja raheineen. Sekä kauniita isoja rottinkikoreja täynnä pohosisustustyynyjä. Lähdin kiertämään aulasta oikealle, josta avautui valoisa näkymä vaate puolelle. Ihanan rento, mutta siisti tunnelma käy läpi myymälän. Mieleni tekee hiplata kauniita pellavaisia tunikoita ja mekkoja. Pastellin sävyissä olevia rentoja paitoja.

Bypias Lapinniemen kartano
Bypias Lapinniemen kartano
Bypias Lapinniemen kartano
Bypias Lapinniemen kartano

Alakerran kierroksen jälkeen on aika hyvälle kahville ja kakkupalalle. Löysin tyylillisesti itselleni sopivan pitkän mustan mekon, joka on laskeutuvaa sifonkia. Hyvin erilaista materiaalia, kuin Bypiasin yleensä olevat pellavaiset vaatteet. Pidän pellavasta, mutta sen tönkkömäinen materiaali ei istu minulle. Siksi olinkin yllättynyt löytäessäni jotain toisenlaista. Jätin mekon mieleeni hautumaan kahvitteluhetken ajaksi.

Teimme tilauksen ja astuimme Bypias myymälän puolelta ulos sisäpihalle. Piha näytti hieman hoitamattomalta pensaineen ja istutuksineen. Yleisilmeeltään epäsiisti piha vaikutti ainakin minuun negatiivisesti.

Vaikkakin koko rakennus on ihanasti boheemi ja kulunut, olisin toivonut jotain järjestystä.

Bypias Lapinniemen kartano
Lakkajuustokakku ja cafelatte

Itseasiassa mieleni olisi tehnyt suklaakakkua, sillä tiedän sitä täällä maistaneena sen olevan täyteläisen hyvää. Pieni pettymys onkin, ettei valikoimissa ollut muuta, kuin samalla periaatteella tehtyjä persikka- tai lakkajuustokakkuja.

Kesäinen iltapäivä on kuitenkin parhaimmillaan. Nautitaan nyt vain tästä hetkestä, eikä juurruta pikkuseikkoihin.

Bypias Lapinniemen kartano

Kahvittelun lomassa, mietin sovittamaani mekkoa ja päätin ostaa sen. Malli on ajaton ja voin käyttää sitä useamman vuoden eikä hintakaan huimannut.

Mutta, ennen sitä käymme katsomassa upeaa Bypias Lapinniemen kartanon yläkerran osastoa, joka on kuin unelma kaupunkikodista. Ainakin minun mielestäni. Muuttaisin vain jonkin verran tekstiilejä enemmän omaan makuuni sopivaksi.

Äitini rappusten ylätasanteella
Bypias Lapinniemen kartano
Yläkerran aula
Näkymä aulasta

Yläkerrasta löytyy astiataivas. Kaikenlaisia koriste- sekä käyttöesineitä. Jotkin esineet ovat, kuin vanhoista tukkijätkä suomifilmeistä suoraan tuotu tähän päivään. Ihania torkkupeittoja, tyynyjä, mattoja ja pöytätapletteja. Unohtamatta pienhuonekaluja sekä lamppuja.

Itselleni tulikin napattua mukaan kaunis torkkupeitto.

Yllä oleva huone on mun lemppari. Huonetta voikin vuokrata lyhytaikaiseen majoitukseen. Tekisi mieleni kokeilla joku viikonloppu yöpyä täällä. Nauttia Tampereen kaupungin sykkeestä ja katsella auringonlaskua vieressä olevan Lapinniemen sataman laiturilta. Ja kaiken lisäksi maittavan aamiaisen saa alakerran kahviosta.

Bypias Lapinniemen kartano

Pidän kovasti talon arkkitehtuurista. Isoista valoa tuovista ikkunoista ja ikkunalaudoista. Isoista huoneista ja jykevistä portaista. Voisin muuttaa asumaan tähän taloon. Tosin minulle riittäisi pelkkä yläkertakin söpöine parvekkeineen, josta on ihastuttava näkymä puutarhaan. Vaikka rakennus on keskellä kaikkea ihmisvilinää, varsinkin kesäaikaan, saa se olla rehevän kasvuston suojissa. Ja mikä parasta, Näsijärvi aukeaa aivan kulman takaa.

Bypias Lapinniemen kartano

Haaveilut sikseen ja takaisin alakertaan maksamaan ostokset. Olen niihin tosi tyytyväinen.

Bypias Lapinniemen kartano on katsastamisen arvoinen paikka. Tule tekemään hyviä ostoksia kahvittelun tai vaikkapa viinilasillisen kera. Pääset ihastelemaan samalla upeaa Wivi Lönnin suunnittelemaa arkkitehtuuria.

Kaunis torkkupeitto vierashuoneen sänkyä koristamassa

Kesäisiä herkkuhetkiä sinulle

T. Caro ja Jyke

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *