Kopparö

kopparö

Huhtikuu vaihtuu kohta toukokuuksi ja vappumatka Tammisaaren Kopparö kauniisiin merenranta maisemiin voi alkaa. Veljeni vaimonsa kanssa kutsui meidät viettämään yhteistä vappua. Tiedossa on siis ainakin mukavaa seuraa, hyvää ruokaa ja retkiä saaristomaisemissa.

Jyke lopettaa perjantaina työnsä ajoissa ja pakkaamme viikonlopun tarvikkeet autoon. Sovitut ruokatarpeet on ostettu kaupasta edellisenä päivänä. Ei tarvitse muuta, kuin hypätä kyytiin ja nauttia matkasta.

kopparö

Kopparö saarelle tullaan autolautalla. Matka meni nopeasti maisemia ihaillen. Enään pieni ajomatka edessä, kunnes olemme perillä.

kopparö

Veljeni Marko ja Vaimonsa Kati olivat vuokranneet uutuuttaan hohtavan mökin Kopparö virkistysalueelta. Meillä oli rivistön viimeisin mökki, joka myös käytännössä on parhaimmalla ja suojasemmalla paikalla. Terassillakin sai oleskella rauhassa muiden katseilta.

Päivä on vaihtunut jo illaksi. Asetuimme taloksi ja Kati loihti meille aivan mielettömän herkulliset alkupalat saaristolaisleivästä. Meidän vappu voi alkaa.

Luontopolku saaristossa

Kopparö virkistysalueella on kaunis luontopolku, jonka päätimme yhdessä kiertää aamiaisen jälkeen. Retkelle pakkaamme repulliset evästä mukaan. Itselläni on suuret odotukset maisemien puolesta.

kopparö
kopparö

Taipaleen alkuvaiheilla on tukeva riippusilta, jota pitkin uskaltaa helposti kulkea yli joen uoman. Kaikki muut, paitsi meidän koirat. Riippusillan kohdalla on kuitenkin kyltti, joka oheistaa kulkemaan omalla vastuulla.

kopparö
kopparö
kopparö
kopparö

Polku kulki välillä metsikössä ja välillä saimme pysähtyä ihailemaan kallioilta meren ääriviivoja.

Saavuimme paikkaan, jossa selkeästi on joskus ollut jonkun koti. Valtava vanha ja kaunis omenapuu isojen kivien ympäröimänä. Maastosta näki, että siellä oli ennen ollut myös viljelystä. Onkohan paikka ollut muinoin kalastajan koti. Tietä sinne ei kuitenkaan ollut.

kopparö

En tiedä, miten kaunista ja ihastuttavan luonnonrikasta luontopolkua voisi sanoin parhaiten kuvata. Itselläni oli koko matkan ajan tunne, että kaikkea vain piti koko ajan valokuvata. Pysähtyä ihastelemaan jokaisen kalliopoukaman ja notkon äärelle katselemaan merta.

kopparö
kopparö
kopparö
kopparö
kopparö
kopparö

Evästys paikka

Valitsimme evästyspaikaksi luontopolun Sandöedet nimisen kodan. Luontopolulla on kolme tyyliltään samanlaista kotaa. Matkan alussa on Långön. Ja riipuen siitä kumpaa kautta haluaa kiertää niin vastaan tulevat Stora sandö ja Sandöedet.

kopparö
kopparö
kopparö

Aikaa retkeilyyn saa kulutettua vaikka koko päivän, eikä noin seitsemän kilometrin reitti ole liian vaikea. Valitettavasti reitti ei ole esteetön.

Synttärihumua

Kertakaikkiaan hurmaavan luontoelämyksen jälkeen vietimme hetken Katin syntymäpäivien kunniaksi. Elämänsä voimanaiselle kirjalahja toiselta voimanaiselta. Ilosanoma naiseudelle ja selviytymiselle.

Illan kruunasi Markon grillaamat herkut salaatin ja muiden lisukkeiden kera.

Huippu paikka huipussa seurassa!

terveisiä meiltä kaikilta – caro

2 kommenttia artikkeliin “Kopparö

  1. Onpa hieno tarina, kerronta, kuvan käsittely.
    Tällaiselle taidolle ja osaamisella olisi kysyntää meidän yhdistyksessä.
    SF-Caravan Koppärö ry.

    1. Hei. Olipa kiva kuulla. Kerrankin tekstiä on vähän, koska kuvat puhukoon puolestaan.
      Maisemat kertakaikkiaan niin huiput. Suomen saariston ja Lapin maisemat ovat parhainmmat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *