Cafe Swiss

Muoniossa on paljon kauniita ja elämyksellisiä paikkoja ja nähtävyyksiä. Mielestäni yksi niistä on keskustassa sijaitseva Cafe Swiss.

cafe swiss

Kahvila-konditoria Cafe Swiss on perustettu Muonioon vuonna 2012. Se on tuonut uutta sävyä keskustan muuten ankeaan väritykseen. Kahvila konditorian omistaa Sveitsiläissyntyiset Agnes ja Thomas, joka loihtii kahvilan kaikki konditoriatuotteet omin käsin.

cafe swiss

Jokaisella Muonio lomallamme käymme ainakin kerran maistamassa tuotteita ja kahvittelemassa. Cafe Swiss on auki vuoden jokaisena päivänä kello 10-17.

cafe swiss

Koiria ei sisälle toivota, mutta onneksi sää on sen verran suotuisa, niin jäämme ulos terassille. Kahvivalikoima on monipuolinen, mutta tällä kertaa päätimme maistaa kahvin sijaan kaakaot kermavaahdolla. Näin iltapäivän puolella konditoriaherkkujen valikoima oli minimissä. Onneksi kuitenkin meille molemmille sopiva Sachersuklaakakunpala odotti vielä herkuttelijoita.

On muuten tosi hyvää.

cafe swiss
cafe swiss
Herkullinen kaakao kera sacherkakun

Cafe Swiss myy paljon omia tuotteitaan myös ulospäin. Saatavilla ainakin erilaisia suklaasta tehtyjä herkkuja sekä suussa sulavia marenkiherkkuja. Tuotteet ovat siististi pakattu Cafe Swiss tunnettuun punaiseen sävyyn.

Lisäksi hyllystä löytyy matkamuistoja ja lämpimiä päälle pantavia.

Kahvilan yleisilme on kirjava. Tumman sävyiset puukalusteet tuovat Lappilaista tunnelmaa. Tontut ja pelargonit ovat löytäneet oman keskeisen paikkansa. Taustalla häärii itse kondiittori.

Kurkistus yläkertaan

Samoissa tiloissa kahvilan yläkerrassa toimii näyttelytila sekä pieni kirpputori. Näyttelyssä on lähinnä Thomasin taitavasti valokuvaamia ja kehystämiä tauluja, joita voi myös ostaa.

Itse pidän siitä, että kirpputori on pienennetty ja paremmin keskitetty yhteen paikkaan. Aikaisemmin käytetty tavara roikkui myös portaikossa ja se toi tullessaan epämiellyttäviä hajuja koko alueeseen. Nyt koko yläkerran ilme on paljon siistimpi ja miellyttävämpi kulkea.

Täytyihän tuo paikan wc-tilakin kuvata. Omanlaisensa miljöö sekin.

Oli taas kiva käydä fiilistelemässä Sveitsiläistä tunnelmaa keskellä Lappilaista kylää. Ja hyvinhän tuo on vastaanotettu täällä kyläläisten keskuudessa. Mukava paikka myös turistikohteena.

Käykääpä tutustumassa

t. caro, jyke ja muru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.