Puuhastelua

puuhastelua

Ihanien ja rentouttavien retkien lomassa on hyvä hoitaa pihapiiriin liittyviä askareita ja tehdä pientä puuhastelua mökin sisäpuolellakin. Jyke jo viime keväänä hieman karsi pikkukoivuja mökin ja Muonionjoen välimaastosta. Tänään katselimme maastoa ja päätimme ottaa vielä muutaman koivun pois.

puuhastelua

Pikkukoivujen karsiminen antaa paremman näköetäisyyden katsella mökin pihasta joelle päin. Kymmenkunta koivua käsisahalla on hyvä suoritus. Kesällä sitten lisää puuhastelua puiden parissa.

Koivua meillä suositaankin enemmän mökin lämmittämiseen Murun takia. Muru parka pelkää kuusi- ja mäntypuiden palamisesta syntyvää napsakkaa ääntä. Saunassa sitten sopii käyttää jo havupuutakin polttamiseen.

puuhastelua

Koivuklapipino mökin ikkunan alla ei mielestäni ole paras paikka. Kunhan saadaan nuo puut poltettua, haluaisin miettiä puuklapeille uutta paikkaa. Ottaisin tuonkin alueen käyttöön mieluummin terassilla olemiseen.

puuhastelua

Itselläni oli mielessä muuttaa hieman pesuhuoneen eteisen sisustusta. Se on jäänyt kaiken muun touhun jalkoihin aiemmin. Löysin eteisen seinälle sopivan peilin sisustusmyymälä Finnmarista ja Jyken nikkaroimalle penkille löysin äidin varastosta vanhan poppanaliinan. Rusehtavan valkoinen värimaailma sopii mielestäni hyvin meidän pesuhuoneen eteiseen.

puuhastelua
puuhastelua

Mökin pihapiiriissä on myös oma kaivo. Mökille sekä pesuhuoneeseen kannetaan vedet ämpäreissä. Isoa saunaa emme lämmittäneet tällä kertaa lainkaan. Kaivon vesi on äärettömän hyvän makuista, kylmää ja raikasta. Hiukset tulevat kaivovedellä pestynä silkinpehmeiksi eikä hoitoainetta tarvita lainkaan.

Elämää pihapiirissä

Mökillä on kiva seurata myös pikkulintujen puuhastelua. Tällä kertaa jyväsiä uskalsi käydä syömässä talitiaiset ja sinitiaiset. Viime keväänä saimme ihailla myös kuukkeli pariskunnan puuhastelua ruokalautasella. Mihinkähän ne ovat menneet. Harmillista, ettei nähty. Alla olevasta linkistä pääset kurkkaamaan viime kevään lintubongailut.

https://sydamenisuomi.blogspot.com/2021/05/elamaa-luonnon-keskella.html

Tämä lapinreissu on siitäkin erikoinen, ettei porojakaan ole näkynyt. Ne ovat olleet yleensä takuu varma näky mökkitiellä. Liekö runsaan lumimäärän syy.

puuhastelua
puuhastelua

Me jäädään tänne vielä puuhastelemaan ja jonkun retkenkin ehtii vielä tekemään. Näiden ihanien lintujen myötä, sanomme heipä hei ja nähdään taas pian.

lomaterveisin caro, jyke ja muru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *