Pallakselle

pallakselle

Seuraava päivä loisti kirkkaana niin, kuin sääennusteissa luvattiin. Mielessä oleva retki Pallakselle siis toteutui. Viime vuonna keväällä onnistuttiin Pallakselle äärettömän tuulisena ja pilvisenä päivänä. Silloin ei eteensä muutamaa metriä enempää kerralla nähty. Nyt aurinko paistoi häikäisten valkoisen lumipeitteen kautta.

pallakselle

Oletko koskaan käynyt Pallastunturilla? Jos et, niin tee poikkeus ja yllätä itsesi. Retket Pallakselle on meidän mielestämme olleet aina poikkeuksetta elämys kaikkina vuoden aikoina.

pallakselle

Talviseen retkeilyyn kannattaa varautua huolella. Tuntureilla saattaa tuulla kovastikin. Nytkin vaikka vaatetusta oli matkassa mukana sopivasti paljon, niin paikka paikoin, mitä ylemmäksi kiipesimme kasvoille tuuli tuntui kylmältä. Se hieman häiritsi ainakin minua.

pallakselle
pallakselle
pallakselle
pallakselle
pallakselle

Retkeilyyn liittyviä kierroksia löytyy hiihtäen ja kävellen. Meidän varustukseen kuului lumikengät. Keväthanki saattaa paikoin olla petollista. Varsinkin jos haluaa poiketa valmiiksi tallatuilta reiteiltä.

pallakselle

Pallakselle rientävät myös laskuvarjoliitäjät, sillä tuulet ovat täällä usein otollisia tähän urheilulajiin. Laajat tunturimuodostelmat antavat nautinnolliset näkymät niin alhaalta, kuin ylhäältäkin katsottuna.

pallakselle
pallakselle

Pallakselle saapuvat rennosta elämän menosta nauttivat lomalaiset. Pallas ei niinkään ole suosittu laskettelijoiden keskuudessa, sillä täällä ei ole ruuhkaa. Toiminnassa olevat kaksi hissiä kuitenkin palvelevat niitä laskettelijoita, jotka eivät halua viettää lomaansa ruuhkakeskuksissa.

pallakselle
pallakselle

Talvinen Lapin tunturimaisema on parhaimmillaan.

pallakselle
pallakselle

Tuulinen hangessa kahlailu otti voimille, erityisesti Murun pienille tassuille. Päätimme tunturikahvittelun sijaan laskeutua alas hieman seesteisemmälle ja suojaisalle alueelle. Ainoa auki oleva kota oli ehditty jo kansoittaa, joten päätimme kaivaa itsellemme pienen kuopan kiinni olevan vuokrakodan eteen. Pallaskota-alue on vain noin kilometrin päässä Pallashotellilta.

Pienen eväshetken jälkeen jatkoimme matkaa hotellille orava-avenueta pitkin. Nyt tosin lunta on niin paljon, ettei avenuen oravat olleet kunnolla näkyvillä.

pallakselle
pallakselle

Iltapäivän aurinko hiveli kauniisti maisemaa ja tuntureilla olevat varjot antoivat syvyyttä kuviin. Mahtava päivä. Sopivasti väkeä. Ihana elämys jälleen kerran.

Tyytyväinen kuvaaja ja kirjoittaja kiittää tästä, pienestä suuresta elämyksestä.

Valoa kohti elämän tie, Jumalan armoon sydämen vie.

caro, jyke ja muru

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *